Er zijn veel woorden en termen die worden gebruikt om handicap te identificeren. De manier waarop deze worden begrepen, verschilt. Voor sommigen van ons is de term 'mensen met een beperking' een bron van trots, identiteit en erkenning dat barrières in de samenleving onmogelijk maken en niet bij ons als individuen. Voor anderen heeft de term 'mensen met een handicap' dezelfde betekenis en is ze belangrijk voor diegenen die erkend willen worden als persoon voor hun handicap.

Gehandicapten maken deel uit van de enorme en diverse menselijke ervaring. Net zoals we verschillen zoals geslacht, etniciteit, taal of overtuiging accepteren en respecteren, moeten het verschil en de diversiteit van mensen met een handicap worden begrepen, erkend en gevierd. Handicap is iets dat gebeurt wanneer mensen met beperkingen te maken hebben met barrières in de samenleving; het is de maatschappij die ons uitschakelt, niet onze beperkingen, dit is het ding dat alle gehandicapte mensen gemeen hebben. Het is iets dat gebeurt als de wereld waarin we leven is ontworpen door mensen die ervan uitgaan dat iedereen hetzelfde is.

 

Net als andere gemeenschappen heeft de gehandicaptengemeenschap verschillende groepen mensen die het leven op verschillende manieren ervaren. We vinden het belangrijk om de diversiteit van onze gemeenschap te erkennen.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.